Waarom een Adsense website?

Google verdient haar geld met een advertentie programma. Dit programma heet Adwords. Het Adwords programma biedt zowel advertenties in de zoekmachine (aan de bovenkant, onderkant en rechterkant van de zoekresultaten) als op websites van derden. Deze derden moeten hun website aanmelden bij het Adsense programma. Voor het beschikbaar stellen van de website krijgt de webmaster van deze website een deel van de klik opbrengst. Advertenties van Google worden namelijk afgerekend per klik.

Adverteerders willen naamsbekendheid, producten verkopen of andere kansen creëren om in de toekomst producten te verkopen. Hoe beter uw artikel dus aansluit op de behoeften van de lezer en adverteerder, hoe groter de kans is dat je kliks op de advertenties krijgt.

Een Adsense website kan een stabiel inkomen opleveren. Ja je zult er wel wat voor moeten doen maar als het eenmaal staat dan staat het ook echt en kan er eigenlijk maar één probleem ontstaan; concurrentie. De zoekmachine zal namelijk op basis van de betrouwbaarheid van een website en de kwaliteit van een artikel bepalen welk artikel de hoogste positie in de zoekresultaten verdiend. Het is daarom van uitermate groot belang dat de artikelen op je website van hoog niveau zijn. Wil je dit laten doen of wil je eerst zien hoe een en ander in zijn werk gaat, lees dan hier verder.